FR - IT - NL - EN


OsteopathieEen natuurlijke methode

Door middel van osteopathie wordt vastgesteld op welke plaatsen in het lichaam er sprake is van blokkades of verminderde beweeglijkheid, die het lichaam en het bewegingsapparaat negatief kunnen beďnvloeden.
Vervolgens worden de aangetaste plekken behandeld.
Verminderde beweeglijkheid of blokkades van gewrichten, spieren, pezen of zenuwen kunnen uw gezondheid schaden.

Osteopathie is gebaseerd op het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam, alsook op de zeer uitgebreide anatomische kennis van uw therapeut.

De “specifieke osteopathische diagnose”, ter vaststelling van de oorzaak van symptomen :
Een gediplomeerde osteopaat voert allereerst een voorgesprek met zijn patiënt, en bestudeert diens radiologische en biologische gegevens.

De ostepaat onderzoekt het lichaam uitsluitend met de handen (dus nooit met instrumenten), op zoek naar blokkades die de gezondheid negatief kunnen beînvloeden. Door het manuele onderzoek vindt hij het probleem, om vervolgens het lichamelijke evenwicht te herstellen.

Osteopaat op elke leeftijd

Osteopaat kiest de voor zijn patiënt meest aangewezen techniek, rekening houdend met leeftijd, lichaamsbouw en het te behandelen lichaamsdeel. Een osteopathische behandeling is geschikt voor zowel baby's, kinderen, volwassenen als ouderen.

Voorbeeld : problemen in het kniegewricht of in de maag vragen elk om een andere behandeling, aangezien de weefselopbouw van beide lichaamsdelen verschillend van aard is.